Workshops & Cursussen

Ontdek hoe mooi de natuur eigenlijk in deze workshops en cursussen. Geniet van de kleine dingen en momenten om je heen en leer zelf de mooiste natuur illustraties maken!

Met jouw aanmelding duik je in de wereld van botanisch tekenen en neem ik je mee op illustratie & inspiratie avontuur. In een kleine setting deel ik je alles over het maken van illustraties met de natuur als grootste inspiratiebron.

Workshops

In de workshops neem ik je mee op wildpluk avontuur. Ik leg uit waar je op moet letten tijdens het plukken, en laat je met andere ogen kijken naar de mooie dingen om je heen. Geniet van de inspiratie aan de tekentafel door alle mooie voorbeelden, inspirerende gesprekken en fijne tips tijdens het illustratieproces!

Cursussen

In de cursussen zorg ik voor de echte voorbeelden en kun je helemaal duiken in de opbouw van illustraties, goed leren kijken en leer je werken met verschillende materialen en technieken.

Ivm Corona en de huidige maatregelen liggen de workshops tijdelijk even stil. De cursussen gaan (onder voorbehoud) door!

Aanbod

Met liefde neem ik je mee in de wereld van natuur illustratie!

Workshop natuur illustratie + Wildpluk wandeling

Laat je opladen en inspireren door deze workshop door planten, bloemen, illustratie en meer! Takken, blaadjes, veren, bessen, bloemen en andere wildpluk vondsten vormen de basis van jouw illustratie.

De wildplukwandeling laat je kennis maken met de prachtige vormen,lijnen en kleuren die de natuur geeft. Deze werken we uit aan de tekentafel tot prachtige illustraties.

Op illustratie avontuur

Ik begeleid je stap voor stap in het leren vastleggen van de mooiste vondsten in een illustratie.  Deze werk je uit op papier met fineliner, inkt en
verf. Alle materialen zijn aanwezig om zelf jouw eigen natuur illustratie te
maken waarbij ik je help om ze op z’n mooist vast te leggen op papier.

We werken in een kleine setting hierdoor is er ruimte voor fijne
gesprekken, inspiratie en creatieve inzichten. Zo kun je genieten van de
ontspannen sfeer en natuur aan de tekentafel.

Cursus Natuur illustratie (avond)

Word jij ook zo blij van planten, bloemen en mooie posters vol natuur om je
heen? Dan is deze cursus iets voor jou!

In de cursus leer je zelf hoe je de mooiste tekeningen en natuur
illustraties kunt maken.

In 5 lessen ga ja aan de slag met de basis voor het maken van je eigen groene illustraties. Zo ontdek je hoe fijn het is om zelf te tekenen en illustreren. Zelfs als je weinig of geen tekenervaring hebt.

Voor deze cursus is het handig om een tekenmap (A3-maat) aan te schaffen om je illustraties te kunnen bewaren en mee te nemen!

De cursus geef ik in Groningen aan de USVA. Er is plek voor maximaal 12
deelnemers.

Data & meer info

Ervaringen

Het was een heerlijke middag in de natuur! Rianne neemt echt de tijd en laat je volledig onderdompelen in haar wereld van illustratie, bloemen en planten. Ontzettend veel geleerd, heerlijk ontspannen en fijne gesprekken gehad tijdens onze workshop. Een aanrader om eens aan te schuiven!