Workshops & Cursussen

Ontdek hoe mooi de natuur eigenlijk is, geniet van de kleine dingen en momenten om je heen en leer zelf de mooiste natuur illustraties maken!

In mijn workshops en cursussen neem ik je mee in de wereld van wildpluk en illustratie. Mijn liefde voor natuur breng ik graag over tijdens inspirerende wildpluk wandelingen en aan de tekentafel met verf, inkt en papier. Ik leer je de fijne kneepjes van het illustreren, laat je kennismaken met verschillende tekenmaterialen en leer ik je met andere ogen kijken naar de natuur om je heen.

In een kleine setting deel ik je alles over het maken van illustraties met de natuur als grootste inspiratiebron. In de workshops neem ik je mee op wildpluk avontuur. Ik leg uit waar je op moet letten tijdens het plukken, en hoe je door anders te kijken jouw voorbeelden kunt overbrengen op papier.

In de cursussen neem ik voorbeelden mee en kun je echt verdiepen in de opbouw van illustraties, van leren kijken en het werken met verschillende materialen.

Ivm Corona en aanstaande zwangerschapsverlof liggen de workshops & cursussen voor 2020 even stil.

Vanaf 2021 starten de workshops & cursussen weer! Hou de agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om up to date te blijven.

Aanbod

Met liefde neem ik je mee in de wereld van natuur illustratie!

Workshop natuur illustratie + Wildpluk wandeling

Laat je opladen en inspireren door de natuur in deze workshop vol planten, bloemen, illustraties en meer! Takken, blaadjes, veren, bessen, bloemen en andere wildpluk vondsten vormen de basis van wat je gaat maken.

De wildplukwandeling laat je kennis maken met de prachtige vormen,lijnen en kleuren die de natuur geeft en die we aan de tekentafel gaan uitwerken tot prachtige illustraties.

Ik begeleid je stap voor stap in het leren vastleggen van alle mooie vondsten
in jouw eigen illustratie waarbij we werken met papier, fineliner, inkt en
verf. Alle materialen zijn aanwezig om zelf jouw eigen natuur illustratie te
leren maken en samen met mijn hulp ontdek je de basis van het illustreren.

We werken in een kleine setting en tussendoor is er ruimte voor fijne
gesprekken, inspiratie en creatieve inzichten en kun je genieten van de
ontspannen sfeer en natuur aan de tekentafel.

Cursus Natuur illustratie (avond)

Word jij ook zo blij van planten, bloemen en mooie posters vol natuur om je
heen? In deze cursus leer je zelf hoe je de mooiste tekeningen en natuur
illustraties kunt maken.

In 5 lessen ga ja aan de slag met de basis voor het maken van je eigen groene illustraties en ontdek je hoe fijn het is om zelf te tekenen en illustreren. Ook als je weinig of nooit tekent kun je instappen en meedoen.
Voor deze cursus is het handig om een tekenmap (A3-maat) aan te schaffen om je illustraties te kunnen bewaren en mee te nemen!

De cursus geef ik in Groningen aan de USVA. Er is plek voor maximaal 12
deelnemers.

Data & meer info

Ervaringen

Het was een heerlijke middag in de natuur! Rianne neemt echt de tijd en laat je volledig onderdompelen in haar wereld van illustratie, bloemen en planten. Ontzettend veel geleerd, heerlijk ontspannen en fijne gesprekken gehad tijdens onze workshop. Een aanrader om eens aan te schuiven!