Workshop natuur illustratie

met wildpluk wandeling

Voor mij is er niets mooier dan op pad te gaan om in de natuur de meest mooie vormen, kleuren en lijnen te ontdekken en mee te nemen naar mijn tekentafel. Omringt door bladeren, bloemen, bessen, grassen, veren en meer werk ik mijn illustraties uit. En dat geluk deel ik graag met jou!

Sinds een paar jaar geef ik regelmatig workshop natuur illustreren gecombineerd met een wildpluk wandeling. Vanuit mijn studio ga ik op pad met een kleine groep enthousiaste deelnemers om te verzamelen en vast te leggen wat we hebben ontdekt. In deze blog krijg je een kleine impressie van deze workshops!

Voor we aan tafel zitten om te illustreren, gaan we eerst op pad om de mooiste voorbeelden te verzamelen. Onderweg laat ik je van alles zien en leg ik wat uit over de do’s en dont’s van het verzamelen uit de natuur. Niet alles hoeft mee en op de juiste manier plukken beschadigen we de natuur zo min mogelijk!

En daarna terug naar de tekentafel! Op zoek naar dat ene voorbeeld waar je graag mee wilt starten. Zoveel moois komt er voorbij, kiezen is altijd het moeilijkst. Gelukkig geef ik je graag wat tips bij het kiezen van een voorbeeld om mee te gaan werken.

Bij het illustreren komt veel kijken. Ik help je stap voor stap bij het opbouwen van een illustratie en pas mij daarbij aan aan jouw stijl en manier van werken. Geen standaard werkwijze, maar echt met aandacht voor jouw proces. Hierbij komt mijn kennis als beeldend docent goed van pas en weet ik precies hoe ik jou het beste kan begeleiden in jouw illustratieproces! Ik werk graag in kleine groepen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Tussendoor is er ruimte voor vragen, fijne gesprekken, inspiratiemomenten en natuurlijk zijn er hapjes!

Word jij hier blij van en wil je graag een workshop bijwonen? Via de agenda vind je de komende workshops die op de planning staan. Leuk als je komt aanschuiven!

Deel jouw gedachten

%d bloggers liken dit: