Van die dagen, bloemetjes aan de waterkant

14 augustus 2016

Op het moment dat ik van mijn fiets afstap zie ik ze al staan. Aan de waterkant een klein bosje met witte bloemen. Op het moment dat ik dichterbij kom zie ik dat twee waterjuffers ze ook hebben ontdekt. Ik probeer ze op de foto te krijgen, maar ze dansen weg als er een windvlaag voorbij komt. 

 

 

Ik heb iets met water. Ik ben graag te vinden aan waterranden van meertjes, riviertjes en beken. Voor nu besloot ik aan de rand van de Drentse Aa te kijken. Op een stukje open land, drassig vol met kleine poeltjes. Veel vogels hoor je hier, en verder is het stil. Je hoort de wind en het ruizen van de bomen en het riet.

IMG_6424  IMG_6432

De bloemen steken helder af tegen het water, waar de schaduw van de bomen nog over sluiert. Op het moment dat ik een goede plek zoek voor een foto zie ik ook een enkele paarse stengel ertussen uit steken. Als kleurrijk contrast in een witte waas.

 

 

Kruiden

Thuis zoek ik ze meteen op. De paarse stengels herkende ik al als kattestaart. De witte bloemen blijken wilde bertram te zijn. Een plant die je kunt drogen en als thee kunt drinken of kunt eten als salade. Ook heeft het een medicinale werking, als nieskruid en verzachter van kiespijn. Zo leuk, dat groeit hier gewoon langs de kant van het water!


Deel jouw gedachten

 • Verkooppunten

  wholesale en verkooppunten
 • Illustraties & Prints

  bekijk mijn shop
 • Workshops & Wandelingen

  Aanbod workshops & activiteiten
 • Mijn studio

  studio in Drenthe
 • Kleine dingen

  Over Kleine dingen
 • Agenda

  Bekijk de agenda
 
%d bloggers liken dit: