De natuur

Een van de meest belangrijke dingen in mijn werk is de natuur.

De natuur is de plek waar inspiratie, verwondering, inzicht en energie samenvalt.

inspiratiemomentjes

Met Kleine dingen wil ik je graag meenemen de natuur in. Je laten zien en ervaren dat als je er bewust van bent, er ontzettend veel mooie en belangrijke dingen zijn te leren in de natuur. Over onszelf, over onze gedachten en alles wat we belangrijk vinden in ons leven.

 
 

De natuur als basis

Zonder natuur bestaan wij niet en kunnen we niets. De natuur is onze bron van voedsel en onderdak. Sterker nog wij zijn zelf deel van die natuur! En in ons jachtige en drukke leven is er steeds minder tijd en aandacht om terug te mogen keren naar onze natuur. We voelen ons gestrester dan ooit, en racen tegen de klok om alles rond te krijgen wat er moet gebeuren. Maar wanneer je de tijd hebt om naar buiten te gaan, de natuur in valt er een enorme rust over ons heen. Als we gaan hardlopen, de hond uitlaten, fietsen of zomaar op zondag een eindje gaan wandelen. Eindelijk mag je even uit die race tegen de klok stappen. Weg van alle prikkels, vragen en keuzes.

 
 
De natuur en jij

De natuur laat ons weer even weten dat we daarmee samen horen. Dat alles wat we als druk ervaren eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is als dat het lijkt. Want we hebben de zon op ons gezicht, de wind in de haren en  fijne lieve mensen om ons heen waar het eigenlijk echt om draait. En die natuur helpt je mee om te ontspannen, om weer in contact te komen met je eigen ritme en je hoofd leeg te laten waaien in de wind. Met die natuur werk ik. Om te vertalen wat er te vertellen valt in tekeningen en ontwerpen en om je te helpen bij vragen en twijfels in een inspiratieboost in de buitenlucht.
 

gedicht

 
 

De natuur als inspiratie

De natuur geeft weer inspiratie. Laat je dingen anders zien, voelen en ervaren. Ook in de wetenschap komt steeds meer naar voren dat de natuur goed voor ons is. Lichamelijk maar ook geestelijk hersteld de natuur ons van binnen uit. De natuur zorgt ervoor dat we sneller herstellen na ziektes of behandeling. De natuur zorgt voor een verlaging van onze bloeddruk. De natuur zorgt dat we sneller vitamines, mineralen en andere stoffen in ons opnemen. De natuur zorgt ervoor dat ons stresslevel daalt en dat we uit ons hoofd weer meer in contact komen met ons lijf. De natuur biedt ons nieuwe invalshoeken, nieuwe inzichten en kan op onverwachte momenten ons inspireren in keuzes en vragen. De natuur heeft dan ook eeuwenlang gediend als inspiratiebron voor kunstenaars, dichters en wetenschappers. Zonder de natuur zijn wij er niet. Zonder natuur geen inspiratie.

 

IMG_4706

 

IMG_4717

 

IMG_6207

 

IMG_6191

 

Of all the paths you take in live, make sure a few of them are dirt.

John Muir

 

IMG_6363

 

IMG_6213

 

 IMG_6039

 

boomstaan_andere

 

IMG_6382

 

IMG_5619

 • Inspiratie sessie

  Voor borrelende frisse energie!
 • Shop

  inspiratie op papier
 • Workshops

  Middag vol inspiratie
 • De natuur

  Natuur
 • Blog

  Blog
 • Agenda

  Agenda