Natuur & Stilte

“De natuur laat je stil worden, geeft energie en brengt je weer in contact met wie je bent”

inspiratiemomentjes

Wat betekent de natuur voor jou? Lange tijd zag ik het als een plek waar je heerlijk kan uitwaaien, waar je kan wandelen, en kunt genieten van de zon, de geuren en de mooiste uitzichten.

Gaandeweg kwam ik erachter dat de natuur eigenlijk nog veel meer met ons doet. Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook hoeveel we eigenlijk kunnen leren en toepassen in ons eigen leven. De keuzes die we maken, hoe we ons voelen en eigenlijk veel dichter bij de natuur staan als we zelf willen toegeven!

 

Jouw flow

Naast de mooie inzichten, inspiratie voor teksten, illustraties en meer, gebruik ik de natuur ook als plek om meer te leren over jezelf, om meer in contact te komen met je eigen weten, motivatie en creativiteit en te ontdekken dat we zoveel krachtiger, zekerder, intuitiever zijn als we soms zelf denken. De natuur brengt je dieper in contact met je eigen flow, je eigen inspiratie en je eigen basis!

 
 gedicht

 

Ons contact met de natuur

De natuur en wij zijn stiekem meer verbonden dan we denken. De natuur is onze bron van voedsel en onderdak. Zonder de natuur zou de wereld zoals we die kennen er niet zijn. We staat er zover vanaf dat we er niet meer bij stil staan dat de natuur de basis is van onze wereld, van onze manier van leven en van ons doen en denken. We staan er niet boven en het is ook geen plekje waar je in het weekend naar toe gaat. Wij zijn zelf deel van die natuur!

En in ons jachtige en drukke leven is er steeds minder tijd en aandacht om terug te mogen keren naar die natuur, onze natuur. We voelen ons gestresster dan ooit, en racen tegen de klok om alles rond te krijgen wat er moet gebeuren. Maar wanneer je de tijd hebt om naar buiten te gaan, de natuur in valt er een enorme rust over ons heen. Als we gaan hardlopen, de hond uitlaten, fietsen of zomaar op zondag een eindje gaan wandelen. Eindelijk mag je even uit die race tegen de klok stappen. Weg van alle prikkels, vragen en keuzes. Terugkomen bij jezelf, bij wie je bent en even op adem komen.

 
 
Verbinding weer voelen

Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen het contact met de natuur weer opzoeken. Door meer te zoeken naar natuurlijke materialen voor in en om huis. Door weer voedsel te kopen wat dichtbij huis uit de grond komt. Kleiner wonen, ontspullen. Door veel groen, bloemen en planten in huis te halen. De wereld om ons heen proberen we weer dichterbij te halen. terug naar de basis te gaan. We voelen dat er iets niet klopt, dat een deel van onszelf steeds verder weg lijkt te staan. Yoga, mindfulness, meditatie, stiltetrainingen, het besef van het contact kwijtraken is groot.

Deze keuzes maken we ook in ons leven. Hoe we naar werk kijken, steeds meer zelfstandig starten om dichterbij onze eigen waarden, passies en drijfveren te blijven. Hoe we omgaan met onze spullen, steeds bewuster zijn van de impact die onze keuzes hebben op de wereld om ons heen. Recyclen, duurzame keuzes, eerlijke materialen, hergebruik. 

Dat bewustzijn is ook mijn drijfveer. Is ook de reden waarom ik de natuur betrek bij alles wat ik doe. Want we kunnen niet zonder de natuur, het is een deel van onszelf.

Ben je opzoek naar die verbinding kan ik je daarin een klein stukje meenemen. Door de inspiratiesessies die ik geef, door de workshops en met de kaarten, prints en illustraties die ik maak. Het bewust worden van onze eigen natuur en de sterke verbondenheid met de natuur om ons heen stroomt overal doorheen. De flow, de inspiratie en teruggaan naar je eigen basis, eigen intuïtie en eigen natuur.

 

 

 
 

 

 

IMG_4706

 

IMG_4717

 

IMG_6207

 

IMG_6191

 

Of all the paths you take in live, make sure a few of them are dirt.

John Muir

 

 

IMG_6363

 

IMG_6213

 

 IMG_6039

 

boomstaan_andere

 

IMG_6382

 

IMG_5619

 • Verkooppunten

  wholesale en verkooppunten
 • Illustraties & Prints

  bekijk mijn shop
 • Workshops & Wandelingen

  Aanbod workshops & activiteiten
 • Mijn studio

  studio in Drenthe
 • Kleine dingen

  Over Kleine dingen
 • Agenda

  Bekijk de agenda