workshop oerwoud

Natuur illustraties maken in Oerwoud

 

 

En oh wat was het een heerlijke middag! In een warm en zonnig Den Bosch werden we onthaald in Oerwoud, een van de mooiste en groenste winkels waar ik ooit binnen ben geweest. De setting was prachtig, midden in het groen aan een grote tafel was er alle ruimte om mooie dingen te leren maken.

 

Struinen door Den Bosch

Na ontvangst vertrokken we naar buiten, hartje Den Bosch in. Ondanks dat de natuur in een stad niet overduidelijk aanwezig is, waren er toch bijzondere ontdekkingen gedaan. Een enorme bos stralende en ruikende rozemarijn in een hoekje van een balkon. Kleine witte bloempjes tussen de tegels, vergane herfstblaadjes, voorjaarsbloeiers in hoekjes van de straat en de knoppen van verschillende struiken en bomen waren overal te vinden. We doken in een onverwacht hofje en kwamen een bijzondere bloeiende magnolia tegen en wandelden zo weer terug naar onze werkplek voor de middag.

 

Aan de tafel

Eenmaal aangekomen ontdekten we pas hoeveel schatten de natuur eigenlijk heeft! De tafel lag vol met vondsten, de een nog mooier dan de ander. Moeilijk om een keuze te maken maar uiteindelijk had iedereen iets gevonden waar een mooie illustratie van zou worden gemaakt.

Ondertussen kwamen er heerlijke (vega) hapjes op tafel samen met sap en kruidenthee was het tijd om te gaan tekenen. Eerst schetsen en goed leren kijken met ondertussen kleine aanwijzingen om alles zo mooi mogelijk weer te kunnen geven. Daarna oefenen met verf. Met kleuren mengen en spelen met transparantie en verftechnieken.

Langzaam kwamen de illustraties tot leven. Het blijft bijzonder om te zien hoe iedereen een eigen stijl heeft ondanks dezelfde materialen. De persoon is terug te vinden in de manier van werken, van kijken, van kleuren en vormen, ik blijf dat bijzonder vinden!

 

De middag in beeld

den bosch

workshop den bosch

 

Aan het einde van de middag waren er dan ook vier totaal verschillende illustraties van totaal verschillende personen ontstaan. Om ook thuis aan de slag te gaan stonden er vier goodiebags klaar met een kleine verrassing. Het was jammer om al weer afscheid te nemen van deze fijne middag met nog fijnere deelnemers, hopelijk snel weer nieuwe data voor meer workshops!

 

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende workshops? Kijk dan even onder agenda voor actuele data! De workshop is ook in overleg te boeken als groep, opgave is dan met minimaal 4 personen. Kijk hier voor meer informatie.

 

workshop oerwoud

Deel jouw gedachten

%d bloggers liken dit: