Liefde voor de dingen op je pad

18 juni 2019

Wat is het leven soms fantastisch in het geven van kleine duwtjes in je rug als het nodig is! En wat is het soms moeilijk om daar op te vertrouwen. Nee, laat ik het anders zeggen. Wat is het soms moeilijk om vertrouwen te blijven houden in jezelf en de weg die je wandelt.

Sinds mijn weg van het starten van Kleine dingen is er ontzettend veel veranderd, gebeurd, gevormd en weer achtergelaten. Ideeën, verwachtingen, doelen, ervaringen en keuzes die ervoor zorgen dat ik sta waar ik nu ben. En het is geen gemakkelijk pad. En soms heb ik twijfels of dit pad wel bij mij past. Want oh, je eigen weg bewandelen is af en toe behoorlijk eenzaam. Voelt soms zwaar, als het verkeerde pad of zelfs als een totaal verkeerde route. En vaak genoeg voelt het alsof ik maar beter die snelweg ernaast kan nemen. Met minder obstakels en hobbels op de weg en zekerheid van een heldere route en zichtbare eindbestemming.

Nu weet ik dat ook daar genoeg problemen kunnen ontstaan en die weg veel minder leuk en afwisselend is. Het mist de verborgen hoekjes, de onverwachte ontmoetingen, de momenten van stil kunnen staan en genieten. Afgelopen tijd ben ik mijn eigen pad eens goed op de kaart aan het bekijken geweest. Om te zien welke stukjes mij plezier brachten. Wat ik liever wil ontwijken en ontdekken hoe ik mijn pad verder kan uitstippelen.

Ik ben iemand van stil genieten. Van op de achtergrond. Van zacht en liefst niet zo aanwezig. Maar het volgen van je eigen route vraagt soms om daadkracht. Van jezelf er doorheen worstelen om zichtbaar te zijn en om je heen te kunnen kijken. Van het vinden van medereizigers op je pad.

En die vond ik. In de lieve deelnemers van mijn workshops, in het enthousiasme van cursisten. Bij nieuwe winkels en verkooppunten en bij nieuwe opdrachtgevers. En, een uitstapje naar tekst in plaats van beeld, bij het uitkomen van de 7e editie van het prachtige magazine Liefke. Waar ik met taal mocht verbeelden hoe liefde in ons leven aanwezig is.

Ik geniet van al deze nieuwe kleine en grote stappen en deel dit graag met jullie! Om te laten weten dat je eigen pad niet altijd een eenzaam pad hoeft te zijn. Dat als je teveel tussen de struiken en dichte begroeiing blijft wandelen, je niemand tegenkomt op jouw weg en jij ook heel veel kan missen van het moois achter de struiken en verderop het pad. Dus stap af en toe eens van je pad af en kijk om je heen. Want er zijn ontzettend veel mensen die op dat moment dichtbij jouw weg te vinden zijn en samen een stukje optrekken maakt je weg soms wat gemakkelijker en leerzamer!

Mocht je het artikel willen lezen wat ik heb geschreven kun je via deze website jouw eigen Liefke magazine bestellen.

Liefs, Rianne


Deel jouw gedachten

 • Verkooppunten

  De verkooppunten
 • Shop

  naar de shop
 • Workshops & Wandelingen

  Aanbod workshops & activiteiten
 • werk

  bekijk mijn werk
 • Kleine dingen

  Over Kleine dingen
 • Agenda

  Bekijk de agenda
 
%d bloggers liken dit: