Hoe groot was jouw droom?

03 oktober 2016

Als kind wordt vaak gevraagd wat je later wil worden als je groter bent. Natuurlijk komen dan de meest fantastische beroepen voorbij. Stewardess, boer, brandweerman, juf, bakker, schrijver, illustrator, politieman, boswachter en ga zo maar door.

Achte al deze beroepen hangt een droom, of eerder een drang naar iets. Werken met de aarde en de natuur, werken met je handen, dingen laten ontstaan, mensen op hun gemak stellen, jonge mensen de wereld laten ontdekken, de wereld mooier maken of de mensen blijer maken.

Droom

Voor mij is het de sprankjes schoonheid en wijsheid die overal te vinden zijn delen met anderen. Ze het zelf laten ervaren of laten zien in wat ik doe of maak. Het is mooi en bijzonder als je deze droom, of drang ook kunt najagen. Het hoeft niet groot, maar maakt wel het verschil. Je herkent de mensen er tussenuit die het doen. Die hun vak zijn, in plaats van beoefenen. Zo bijzonder om te zien!

 

Daarom moest voor mij het roer om. Ik had sturing nodig in wat ik wil delen. En nu stromen de ideeën en woorden uit mijn vingers. Dichterbij dan de ‘grote’ verhalen over bewuster leven, oefeningen in meditatie, tips zus en zo. Dat past niet bij wie ik ben. Ik wil het laten zien en ervaren in beelden, woorden en gewoon tijdens een wandeling buiten. Het kan overal en op elk moment en het is geen oefening. Het enige wat het is, is dat je er even bewust van gemaakt wordt dat je in je hoofd zit. Of even stil te staan bij wat je aan het doen bent en op welke manier. Kleine dingen dus.

 

IMG_6440

 

Kleine dingen

En ik voel mij nu zoveel groter nu ik mij weer richt op de kleine dingen! Dichtbij mijzelf en op mijn eigen manier doen en maken waarvan ik hoop dat het de wereld een beetje mooier kan maken. En je kan laten zien en ervaren dat je zelf zoveel weet van binnen, en er zoveel inspiratie en inzicht dicht om je heen te vinden is. Dit voelt ontzettend vrij en juist heel groot! Terwijl ik dacht dat ik daarmee nooit ver zou kunnen komen. En nooit iets zou kunnen veranderen of betekenen in de wereld van carrière, verwachtingen en visie op hoe het werkt in de maatschappij.

 

Het blijft bijzonder dat we als we groter worden misschien wel het beroep doen wat we wilden, maar de droom of drang eigenlijk diep weg is gestopt en onder is gesneeuwd door alle dagelijkse dingen om ons heen. We verzanden in de dingen die moeten, die worden verwacht, die belangrijk worden gevonden maar missen daardoor ons eigen stukje kracht. Misschien ook goed om als we groot zijn diezelfde vraag aan elkaar voor te leggen. Wat wilde jij later worden? En waarom?

En soms kan die vraag je ineens doen beseffen dat je  al lang leeft en werkt vanuit jouw eigen drijfveer. Alleen niet in de manier die je had gedacht! Dat jouw droom stiekem op een onbekende en onbewuste manier toch doorwerkt in je werk, in je gezin, in je studie en je leven. Het zijn de kleine dingen, hè?

 

Wil je ook graag weten wat jouw droom is? Of hoe je verder kan in het vinden van jouw drijfveer in je werk of keuzes in je leven? Ga dan eens mee op Pepwalk en ontdek wat je daar aan energie en inspiratie uit kunt halen!


Deel jouw gedachten

 • Verkooppunten

  wholesale en verkooppunten
 • Illustraties & Prints

  bekijk mijn shop
 • Workshops & Wandelingen

  Aanbod workshops & activiteiten
 • Mijn studio

  studio in Drenthe
 • Kleine dingen

  Over Kleine dingen
 • Agenda

  Bekijk de agenda
 
%d bloggers liken dit: