rood en bloem

Een feestje vol bloemen in Utrecht

 

Rood & Bloem bestaat 1 jaar! En om dat te vieren reisde ik af naar Utrecht om in de kas van Rood&Bloem een bloemenillustratie workshop te geven. Zo leuk!

Carolien, de eigenaresse heb ik ontmoet tijdens de Creative life event afgelopen maart. Ze is een superleuke en enthousiaste plantenliefhebber, dus er was meteen een klik.

In een broedplaats vol bedrijvigheid heeft ze een planten/ bloemenzaakje waar ze van alles verkoopt waar je groene hart een sprongetje van maakt. En daarnaast is ze stylist en veranderd met alle gemak jouw huis, trouwerij, of werkplek in een kleurrijke en groene hemel.

 

 

 

 

Verhuizen

Rood en Bloem zit niet lang meer op deze plek en gaat binnenkort verhuizen naar de binnenstad van Utrecht! Hou dus de website en social media in de gaten, want de nieuwe winkel wordt een tikkie groter, dus nog meer inspiratie om in te verdwalen.

 

De kas

Het regende dus een glazen buitenhuisje om in te werken was ontzettend fijn! Na een struintocht door Utrecht en de ontdekking van een verwilderde bloemenwei gingen 4 leuke deelnemers aan de slag om er een mooie illustratie van te maken.

Niet alleen waren en bloemen om na te tekenen, omdat het feest was waren er ook heerlijke mini taartjes met eetbare bloemen. Een en al feest dus!

Ook nu werden de mooiste dingen gevormd op papier. En tussen al het groen en de blije mensen was een feestje om bij te zijn.

 

    

 

De workshop

Na een wat nattige start was het gelukkig vrij snel droog om op pad te gaan. En ondanks dat we op een industrieterrein midden in de stad rondliepen was er genoeg moois te vinden om als inspiratiebron te gebruiken!

Na het verzamelen komt het lastigste deel van de hele middag: Kiezen. Help! Want alles is zo leuk! Met wat korte aanwijzingen werd het al wat gemakkelijker, want hoe moeilijk durf je het jezelf te maken? En wat valt je het meeste op?

 

Door het warme weer werd het in de kas al gauw een minisauna. Ook de verf was hierdoor in shock. Voordeel is dat het snel droogt op je blad en daardor het werken in lagen stukken sneller gaat.

En met een prosecco lekker illustreren in een warme omgeving voelde toch bijna als een vakantie!

 

      

 

Dit was de laatste workshop voor de zomerstop. Vanaf september beginnen weer nieuwe workshops. Kijk in mijn agenda voor de nieuwe data en geef je snel op als je ook wilt aanschuiven!

 

Wil je meer weten over de winkel van Rood&Bloem? Kijk dan even op de website!

Weten wat je leert en maakt tijdens een illustratie workshop? Kijk dan even hier voor meer informatie.

 

Deel jouw gedachten

%d bloggers liken dit: