Een beetje groen, een groot effect

12 juni 2017

inspiratie boost

 

Uit verschillende onderzoeken komt steeds meer naar voren dat buiten zijn in de natuur een ontzettend positieve werking heeft op onze gezondheid maar vooral op ons stressniveau. Dat een frisse neus halen goed voor ons is weten we wel, maar wat het precies doet is veel meer dan je hoofd leeg maken!

 

Ik heb een aantal zaken op een rijtje gezet die buiten zijn met ons lijf en onze geest doet. Snap je meteen waarom ik er zelf graag op uit ga en waarom ik je mee neem naar buiten toe als je vastloopt in lastige zaken en er zelf even niet meer uitkomt!

 

Beter korter termijngeheugen

Buiten zijn en je hoofd leegmaken. Of een frisse neus halen. Uitdrukkingen die we kennen en laten zien dat buiten zijn in de natuur ons korte termijngeheugen een kleine boost geeft. Je maakt letterlijk weer plek vrij voor nieuwe informatie doordat je andere prikkels meekrijgt.

 

Minder stress

Uit onderzoek blijkt dat de natuur zorgt voor een verlaging van je cortisolgehalte. Het stofje wat je stressregulatie bepaald. De natuur heeft dus invloed op jouw stressniveau! Ervaar je dus veel stress ga er dan op uit. Ook al zal op het eerste gevoel je stress er niet minder om worden heeft het buiten zijn toch een grote invloed op je lichaam. Alleen maar iets om je lichaam meer rust te geven en je gedachten even te ordenen.

 

Creativiteit en oplossingsgericht denken

Door het buiten zijn maakt je brein ook andere contacten. Door een andere omgeving, andere prikkels en andere beleving gebeurd er van alles in je hoofd. Het voelt alsof je vrijer kan denken en er letterlijk andere verbindingen worden gemaakt. Er even op uit, zorgt er dus voor dat je met andere oplossingen en idee├źn weer terug komt!

 

Immuunsysteem

Ook in je lichaam komen er andere verbindingen tot stand en zorgt voor een boost voor je immuunsysteem. Mensen die veel in de natuur te vinden zijn herstellen dan ook sneller van ziekte omdat het immuunsysteem sneller en anders aan de slag gaat.

 

Geestelijke gezondheid

Niet alleen een boost voor je lichamelijke immunsysteem, maar ook voor je gedachten! mensen die lijden aan depressies, angststoornissen of andere geestelijke klachten herstellen sneller als ze veel buiten zijn. Hoe dit kan wordt hard onderzocht, maar dat het te maken heeft met de bovenstaande genoemde feiten is wel duidelijk. Het lost niet 1 2 3 alle problemen op, maar helpt wel mee in het herstel en de duur daarvan.

 

Hoe natuur jouw helpt 

De natuur is dus meer dan een plaats voor frisse lucht, mooie fotomomenten en een wandelingetje met de hond. In het hectische leven van alledag is de natuur broodnodig om letterlijk te ontluchten, vrijheid in gedachten te krijgen en een plek om weer even stil te worden. De natuur geeft die stilte en hierdoor ruimte in je hoofd voor nieuwe plannen, oplossingen en inzichten die je verder helpen bij wat je doet en waar je mee bezig bent. Niet gek dat veel kunstenaars, filosofen en schrijvers zich graag terugtrekken in de natuur. Zo ontdek je dat we nog steeds diep verbonden zijn met onze natuur, ook al staan we er af en toe zo ver vanaf.

 

Nog niet overtuigd? In dit prachtige filmpje ervaar en zie je wat natuur voor invloed heeft op ons als mens. Zeker de moeite waard om te bekijken en op je in te laten werken!

 

Inspiratieboost

Ervaar het zelf! In een middag vol inspiratie, heldere vragen, kijkje in jezelf kom je vol energie weer terug van deze middag in de natuur. Heb je zelf zaken waar je in vastloopt of ruimte, helderheid en overzicht bij nodig hebt laat ik je graag ervaren wat de natuur voor jou kan doen. Inspiratie, inzichten, eyeopeners in een middag vol groen, ontdekken, buiten zijn en leren hoe je de natuur dichterbij jezelf kan brengen. Of het nu gaat om werk, bedrijf of op persoonlijk vlak.

Wil je meer weten over deze middag vol inspiratie? Kijk dan even hier.


Deel jouw gedachten

 • Verkooppunten

  wholesale en verkooppunten
 • Natuur illustraties

  bekijk mijn shop
 • Workshops & Wandelingen

  Aanbod workshops & activiteiten
 • Mijn studio

  studio in Drenthe
 • Kleine dingen

  Over Kleine dingen
 • Agenda

  Bekijk de agenda
 
%d bloggers liken dit: